pondělí 12. srpna 2013

Dobrý den, pane předsedo TOP 09,


v odpověď na vaše mailové Poselství si dovoluji položit dotaz, jako občan České republiky představiteli strany, které jsem v minulých volbách dal svou důvěru a nyní jsem pln pochybností. Jedná se o časté výroky pana ministra Kalouska k posledním krizovým událostem. Jelikož po předchozích mých zkušenostech pan Kalousek na maily nereaguje, nechci již v tomto duchu plýtvat energií, byť mu tento dopis posílám též.
Pan ministr obhajuje obsazování postů managementu státních a polostátních firem přímým rozhodnutím člena vlády jako správné a obvyklé. Jsem zcela opačného názoru, jsem přesvědčen, že tato procedura by měla projít výběrovým řízením, ne-li referendem, neboť tito lidé jsou placeni z peněz daňových poplatníků, nikoliv z kas stranických sekretariátů. Ale k meritu hlavního dotazu se ještě dostanu.
Pan poslanec Šnajdr je dle pana ministra Kalouska údajně skvělý a nenahraditelný odborník na energetiku, jmenovaný byl tedy do správní rady ČEPRA. Pokud jsem informován, tentýž člověk působil v letech 2006-2010 v ministerském rezortu zdravotnictví, posléze se stal předsedou správní rady ČEZu. Nijak jsem si zaprvé nevšiml, že by kdokoliv pěl pajány na finanční situaci VZP, naopak se stále "řeší krizové problémy" tohoto rezortu, odtud by se tedy daly odvíjet nesporné pochybnosti o skvělé odbornosti tohoto ekonoma. 
Jeho další pozice se dle informací stala Státní společnost ČEPRO. Na co je tedy pan Šnajdr odborník? Na zdravotnictví nebo energetiku? Na univerzální manažery typu komunistických všeumělů nebo likvidátorů typu pana Tvrdíka už nikdo nevěří, je to logický nesmysl! Každý člověk proniká do svého oboru celý život, má-li být alespoň půměrným odborníkem, a to nehovořím o "špičkových, nenahraditelných manažerech". Že jde tedy o trafiku, je nabíledni, a že pan ministr Kalousek vědomě nemluví pravdu, bohužel též. 
Tato otázka a její odpověď s vyjádřením Vašeho postoje k výše řečenému je pro mne jako voliče klíčová vzhledem k postoji mne a mého okruhu lidí k TOP 09 v příštích volbách.

S přáním pevného zdraví a zdaru v konání
Ing. Luděk Wellner
Praha 10
tel. 776 065 258

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přispěvatelé